Skoči na vsebino

Jože Rozman : Čar vina

Podrobnosti knjige

Kulinarika

Čar vina Jože Rozman

Čar vina je pripoved o osebnem odnosu avtorja do vina in vseh njegovih razsežnostih, o estetskih, filozofskih in socioloških dimenzijah vina, ki zmorejo vsakomur približati to civilizacijsko dobrino, brez katere si današnjega sveta in življenja ne moremo zamišljati.


Lastnost Vrednost
Založba Beletrina
Zbirka eBeletrina
Leto izdaje 2018
Strani 192
Jezik slovenski
Tip datoteke epub
ISBN 9789612844714

Izvodov na voljo:


  • Prost
  • Prost
  • Prost
  • Zaseden

    Še 3 dni 35 min in 6 sekund

Pokukaj v knjigo

Jože Rozman: Čar vina
Jože Rozman: Čar vina
Pokukaj v knjigo ...

Dolg opis

Čar vina ni strokovni ampelografski ali enološki priročnik, takih je zdaj na naših knjižnih policah dovolj. Je pripoved o osebnem odnosu avtorja do vina in vseh njegovih razsežnostih, o estetskih, filozofskih in socioloških dimenzijah vina, ki zmorejo vsakomur približati to civilizacijsko dobrino, brez katere si današnjega sveta in življenja ne moremo zamišljati. Avtorja bolj kot kemizem vina zanima poglabljanje v preteklost, starodavne civilizacije, v gruzijske kverve, kjer naj bi se pred osmimi tisočletji spočelo vino, kakršnega poznamo danes. Dotakne se tudi Svetega pisma, kjer je vino omenjeno večkrat kot voda in mleko. Vinska trta simbolizira božje občestvo in pri zadnji večerji je bilo vino povzdignjeno v Kristusovo kri. Avtor pa je z obema nogama tudi trdno na naših tleh, kjer se posveti Valvasorju, ki je, še preden so o tem razmišljali drugod po Evropi, postavil prve zametke klasifikacije vinorodnih leg na Kranjskem. Bralci bodo dobili tudi odgovor na temeljno vprašanje, zakaj se avtor vsako jesen ob novem vinu na novo rodi. Popolna knjiga, v katero se lahko ob kozarcu dobrega vina poglobite sami ali o njej razpravljate v krogu najbližjih, tistih, s katerimi je vino tudi najlepše deliti.

Jože Rozman (1951) je vinski publicist, pisec o vinu in kulinariki, somelje druge stopnje, degustator z opravljenim izpitom na BF v Ljubljani, WSET III (Wine & Spirit Education Trust, London). Svoje znanje in izkušnje je doslej strnil v več knjigah, televizijskih scenarijih in delavnicah.


Povezane knjige


Ivan Ivačič: Kuharska knjiga
Ivan Ivačič: Kuharska knjiga
Ivan Ivačič
Kuharska knjiga
Okakura Kakuzo: Knjiga o čaju
Okakura Kakuzo: Knjiga o čaju
Okakura Kakuzo
Knjiga o čaju
Anka Peljhan, Dragica Haramija: Slovenske pripojedke
Anka Peljhan, Dragica Haramija: Slovenske pripojedke
Anka Peljhan, Dragica Haramija
Slovenske pripojedke
Klarisa Jovanović: Pravljica, pogrni se
Klarisa Jovanović: Pravljica, pogrni se
Klarisa Jovanović
Pravljica, pogrni se
Jane Yolen, Heidi E. Y.  Stemple: Pripojedke
Jane Yolen, Heidi E. Y. Stemple: Pripojedke
Jane Yolen, Heidi E. Y. Stemple
Pripojedke
Ica Krebar: Zdrav duh v zdravem telesu
Ica Krebar: Zdrav duh v zdravem telesu
Ica Krebar
Zdrav duh v zdravem telesu

Prijavite se na e-novice

Source