Ica Krebar : Kuharica za dušo in telo
Podrobnosti knjige
Domače jedi po načelih makrobiotike
Knjiga Kuharica za dušo in telo v sebi nosi zgodovino slovenske kulinarike naših prednikov. Recepte babic in prababic v sodobni obliki makrobiotike.
Lastnost | Vrednost |
---|---|
Založba | Leon Makrobiotično društvo |
Leto izdaje | 2019 |
Strani | 104 |
Jezik | slovenski |
Tip datoteke | epub |
ISBN | 9789612903671 |
Izvodov na voljo:
- Prost
- Prost
- Prost
-
Zaseden
Še 3 dni 35 min in 6 sekund
Pokukaj v knjigo
Dolg opis
Knjiga Kuharica za dušo in telo, izdana leta 1993, je bila prva slovenska knjiga, ki je nadgradila, nam Slovencem, težko razumljive besede iz Makrobiotičnega zena, Georga Oshawe. Čigar znanje je Mitchi Kuschi ponesel v Evropo in tudi Slovenijo. Avtorica knjige, Ica Krebar, je na kuharskih tečajih in predavanjih kot predavateljica makrobiotične kuhinje za diatetiko v štirih letih prekrižarila Slovenijo in s knjigo založila preko 10.000 slušateljev.
Kuharske recepte je po makrobiotičnih načelih prilagodila domačim slovenskim jedem, usklajenim s štirimi letnimi časi.
V knjigi je upoštevala tudi dobre lastnosti različnih alg in fermentiranih omak, ki podpirajo zdrav način prehranjevanja. Knjiga svojemu namenu služi še danes, vsem tistim, ki so na začetku spreminjanja načina prehrane.
Z malo truda si vsakdo lahko prilagodi recepte za svojo krvno skupino in tako izboljša kvaliteto svojega življenja.
Uživajte v pripravi preprostih jedi po načelih naših prednikov.
Ica Krebar je s petnajstimi leti zapustila ognjišče babičine kuhinje. Razpeta med službo in šolo se je znašla v sistemu družbene prehrane 60-tih let in hudo zbolela… In se z makrobiotiko ponovno postavila na svoje noge.